Ministar Delić na otvaranju prve eCommerc konferencije u Sarajevu

Na godišnoj Oracleovoj konferenciji ministar Delić predstavio e – platformu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo
17 Marta, 2023
Nastavkom akcije masovnog pošumljavanja na Grdonju obilježen Svjetski dan šuma; akciji se pridružio i ministar Delić
21 Marta, 2023

Ministar Delić na otvaranju prve eCommerc konferencije u Sarajevu

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić prisustvovao je otvaranju prve konferencije o e-trgovini u BiH pod nazivom “Let's do eCommerce” koja je održana jučer u Hotelu Hills u Sarajevu.

Prvu ovog tipa konferenciju organizovala je Asocijacija za internet trgovinu “eComm” u Bosni i Hercegovini, a na konferenciji se okupilo više od 250 predstavnika industrije e-trgovine u BiH i regiji, što je bila prilika za sve učesnike da čuju neke od inspirativnih priča najuspješnijih preduzetnika iz eCommerce industrije iz zemlje i regije.

Ministar Delić obratio se prisutnima na samom otvaranju istakavši da je Ministarstvo privrede s velikim zadovoljstvom podržalo ovu konferenciju u okviru nastojanja aktivnog uključenja institucije u projekte i aktivnosti organizacija i udruženja koje promoviraju poduzetništvo i nove trendove u oblasti poduzetništva.

„E model poslovanja, u što spada i sama e trgovina je sadašnjost i budućnost poslovanja i sigurno je model otporan na globalne i učestale društveno – ekonomske promjene. Naš cilj je podržati projekte koji promoviraju modele i načine koji će našu privredu uključiti u savremene tokove, učiniti je stabilnijom i otpornijom na rizike u poslovanju i naravno povesti putem digitalnih transformacija koje više nisu neštzo što će se dogoditi jer se već događa, pitaje je samo koliko brzo ćemo sve to pratiti“, kazao je ižmeđu ostalog ministar Delić.

Ministar je podsjetio da je u toku prethodne godine Ministarstvo pružilo aktivnu podršku ovakvim i sličnim projektima, te da je u budžetu Ministarstva za 2023. godinu također planiran iznos od 350.000 KM za podršku projektima promocije poduzetništva i privrede u Kantonu Sarajevo.

U okviru prošlogdišnje podrške Ministarstvo privrede podržalo je organizaciju prve e commerc konferencije kao zlatni sponzor.

AD
AD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.