Ministarstvo privrede sufinansira obnovu sajamskog prostora u Skenderiji

Ministar Delić potpisao ugovore s mladima za pokretanje vlastitih startup biznisa
28 Decembra, 2022
Najavljene nove investicije na Bjelašnici i Igmanu
30 Decembra, 2022

Ministarstvo privrede sufinansira obnovu sajamskog prostora u Skenderiji

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je danas s direktorom KJP „Centar Skenderija“ Damirom Petrinićem sporazum o sufinansiranju međunarodnog sajma turizma “Sarajevo Travel Fest” kojeg Skenderija organizuje sljedeće godine.

Cilj ovog finansiranja je adaptacija sajamske dvorane, odnosno rekonstrukcija plafona u dvorani „Mirza Delibašić”, nabavka itisona, nabavka crnog platna za uređenje dvorane, nabavka i ugradnja zavjesa, odnosno specijalnog platna za tribine, sanacija dotrajalih toaleta, te nabavka tehničkih pomagala neophodnih za organizaciju sajmova kao što su led displeyi, led rasvjeta za dvoranu i D1 i D2, te brojači posjeta.

„Sajmovi su postali sastavni dio modernog poslovanja i sve se više ulaže u njihovu popularizaciju i vizuelni dizajn. Obzirom da Centar Skenderija tradicionalno organizuje sajmove u dvorani Mirza Delibašić smatrali smo da je neophodno uraditi adaptaciju sajamskog prostora, kao i nabavku savremenijih tehničkih pomagala. Ulažemo u sanaciju i adaptaciju sajamskog prostora kako bismo privukli veći broj izlagača i naravno posjetitelja, ali prevashodno kako bismo sanirali dotrajali plafon i podigli nivo sigurnosti u dvorani“, naveo je ministar Delić.

Direktor Petrinić kazao je da će sredstva koja izdvaja Miistarstvo privrede značajno olakšati i ubrzati proces sanacije i adaptacije, te da će se već sljedeće godine sajmovi održavati u obnovljenom i uređenom sajamskom prosoru.

„To će sigurno doprinijeti ne samo povećanju sigurnosti u dvorani, nego i vizuelnoj privlačnosti koja će biti prilagođena savremenim sajamskim trendovima“, kazao je direktor Petrinić.

Procijenjena vrijednost realizacije projekta rekonstrukcije, sanacije i nabavke tehničke opreme je 1,3 miliona KM, od čega Ministarstvo finansira gore navedene troškove u ukupnom iznosu od 885.000 KM, dok će preostala sredstva obezbijediti preduzeće Skenderija u saradnji s partnerima na organizaciji Sarajevo travel festa.

AD
AD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.