Ministarstvo privrede podržalo organizaciju manifestacija Features Leaders summit i Diplomatski zimski bazar u Sarajevu

Proizvodnja domaće hrane je imperativ poruka je Ministarstva privrede sa 32. Međunarodne konferencije o poljoprivredi i prehrambenoj industriji
3 Decembra, 2022
Vlada Kantona Sarajevo odobrila sredstva za penzionisanje radnika Satexa, preduzeća u stečaju
4 Decembra, 2022

Ministarstvo privrede podržalo organizaciju manifestacija Features Leaders summit i Diplomatski zimski bazar u Sarajevu

Ministarstvo privrede partner je i sponzor događajima koji se ovog vikenda održavaju u glavnom  gradu Bosne i Hercegovine, a koji značajno doprinose promociji poduzetništva i poslovnog ambijenta, budućnosti razvoja strateških grana industrije, ali i humanitarnim aktvinostima koje se organizuju s ciljem podrške djeci i mladima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Jučer i danas u Domu mladih, u oranizacije Future fondacije Bosne i Hercegovine održava se „Features leaders summit“ kojeg je Ministarstvo podržalo s 10 hiljada KM s ciljem podrške okupljanja velikog broja mladih lidera iz STEM (obrazivanje, tehnologija, inžinjerstvo, matematika) oblasti koji će zajedno s etablitranim stručnjacima tokom konferencije razmijeniti znanja i i skustva iz ovih oblasti.

Biti među mladim STEM liderima velika mi je čast i ja sam uglavnom poznat kao neko ko se zalaže za razvoj i napredak u oblasti novih tehnologija jer tu vidim budućnost razvoja naše ekonomije, a samim tim i našeg kompletnog društva. Na putu razvoja i sustizanja razvijenih zemalja u oblasti novih tehnologija važni su nam kvalitetno i s vremenom usklađeno obrazovanje, a na temelju tog obrazovanja razvoj vlastitih novih tehnologija i olakšan pristup najnovijim tehnološkim rješenjima i trendovima u svijetu, kao i razvijanje vještina koje iziskuje savremeno tržište, a koje su nam neophodne da profiliramo naše mlade ljude u lidere budućnosti. Ova konferencija upravo je na tom putu i stoga nam je zadovoljstvo što smo podržali njenu organizaciju“, izjavio je jučer nakon otvaranja konferencije ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.

Danas se održava i Diplomatski zimski bazar Sarajevo 2022. koji  organizuju članovi i članice diplomatske zajednice koji djeluju u Sarajevu koji je također podržalo Ministarsto privrede Kantona Sarajevo s 12.000 KM dodijeljenih organizatorima za potrebe realizacije ove manifestacije. Na Bazaru sudjeluje 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više domaćih izlagača i nevladinih organizacija. Manifestacija je humanitarnog karaktera, a organizuju je članovi diplomatske zajednice koji djeluju u Sarajevu.

Cilj ove manifestacije je plemenit i obzirom da nismo u mogućnoysti uzeti aktivno učešće u samom bazaru, sufinansirali smo njegovo održavanje kako bi i sami uzeli učešće u prikupljanju sredstava za  a djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranje i mlade koji su u stanju socijalne potrebe. I ovo je način da poažemo brigu za mlade i zato smo rado peihvatili biti zlatni sponzori ove manifestacije“, kazao je ministar Delić.

Iz Ministarstva podsjećaju da se u Sarajevui proteklih dana održalo desetine konferencija i manifestacija koje je Ministarstvo podržalo u ukupnom iznosu većem od 200.000 KM, a sve s ciljem da bude aktivni sudionik u jačanju standrada i kvaliteta života u Sarajevu.

AD
AD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.