Ministar Delić podržao održavanje Međunarodne konferencije o poljoprivredi i proizvodnji hrane

Delić: Nagomilani dugovi nastali nestručnim rukovođenjem prethodnih uprava preduzeća ZOI ’84 došli na naplatu
29 Novembra, 2022
Ministar Delić traži da se izvrši nadzor nad cijenama osnovnih životnih namirnica u Kantonu Sarajevo
1 Decembra, 2022

Ministar Delić podržao održavanje Međunarodne konferencije o poljoprivredi i proizvodnji hrane

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je danas, 30. novembra 2022. godine, sa prof.dr. Muhamedom Brkom, dekanom Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta, sporazum o sufinansiranju 32. Međunarodne stručno – naučne konferencije o poljoprivredi i proizvodnji hrane.

Na konferenciji će učešće uzeti stručnjaci iz oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane iz nekoliko zemalja svijeta, a glvana tema ovogodišnje konferencije je sistem lokalne proizvodnje hrane u eri globalnih izazova.

Ova konferencija jedan je od najvećih naučno – stručnih događaja iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, a već od ranije je poznato da Ministarstvo privrede ulaže velika sredstva u jačanje primarne poljoprivredne proizvodnje, kao i proizvodnju domaće hrane, tako da je podrška naučnom skupu očekivan slijed događaja jer upravo na bazi naučno – istraživačkih radova možemo raditi na jačanju naših proizvodnih kapaciteta u ove dvije iznimno bitne oblasti“, izjavio je ministar Delić.

Organizator konferencije je Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu, a učesnici iz različitih zemalja će na konferenciji dati odgovore na aktuelne probleme u poljoprivredi i prehrambenim tehnologijama kroz tematske cjeline vezane za proizvodnju, preradu, distribuciju i potrošnju hrane.

Nama je velika satisfakcija i zadovoljstvo što u Ministarstvu privrede imamo partnera koji prepoznaje značaj naučno – istraživačke djelatnosti kao bitnog faktora u razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije i veliku zahvalnost dugujemo ministru Deliću što od početka podržava velike projekte Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta, od kojih je zadnji u nizu upravo ova Međunarodna konferencija na kojoj će izlagati veliki stručnjaci iz cijelog svijeta“, istakao je dekan Brka.

Konferencija je dvodnevna, a počinje sutra zvaničnim otvranjem kojem će prisustvovati i ministar Delić koji će se tom prilikom i obratiti učesnicima ove međunarodno etablirane konferencije.

AD
AD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.