Hoću li biti dijelom zakonodavne ili izvršne vlasti nije odluka koju sam donosim

Sve je počelo od 850 maraka regresa
3 Novembra, 2022
Ministar Delić posjetio inovacijski hub Sarajevske škole za nauku i tehnologiju
9 Novembra, 2022

Hoću li biti dijelom zakonodavne ili izvršne vlasti nije odluka koju sam donosim

Moj mandat u Parlamentu FBiH izvjestan je, osim ako ne dobijem priliku da ponovo budem dijelom izvršne vlasti

Prije dvije godine sam donio odluku da uđem u politiku. Ta odluka za mene znači životni izbor i shodno toj odluci sam se i kandidovao na nedavnim Općim izborima za Federalni parlament jer moj mandat u Vladi Kantona Sarajevo održavanjem izbora zvanično završava, a moj put u politici tek je počeo.

Hoću li biti dijelom zakonodavne ili izvršne vlasti nije odluka koju sam donosim. Moj mandat u Parlamentu FBiH izvjestan je, osim ako ne dobijem priliku da ponovo budem dijelom izvršne vlasti.

Mislim da sam u najboljim godinama, s dovoljno znanja, iskustva, energije i motivacije da uzimam i rješavam najzahtjevnije zadatke, a i čvrstog sam opredjeljenja da uvijek idem težim putem i zbog toga je moj prvi izbor uvijek izvršna vlast, iako je možda manje plaćena i daleko zahtjevnija od ove parlamentarne, ali to nisu kriteriji po kojima biram svoj slijedeći angažman.

Želja da budem promjena, da vratim povjerenje, da budem dio sistema koji vraća nadu je ono što me motivira i stoga ću sa zadovoljstvom prepustiti svoj mandat u Parlamentu ukoliko dođe do toga. Pišem ovo jer ne želim da moji birači osjete da su na bilo koji način obmanjeni jer to doista nikad nije bio slučaj i namjera.

To je jednostavno put kojim ideš ukoliko izabereš da politika bude tvoje zanimanje. Ja sam izabrao taj put prije dvije godine i ustrajat ću u nastojanju da politika (p)ostane zanimanje dostojno čovjeka koji drži do principa jer moral je kičma društva i ako nam slome kičmu nema nas. A mora nas biti. To je amanet. To je pitanje obaveze i pitanje najveće časti.

Sačuvati i raditi na jačanju onoga za što su se generacije prije nas borile i svojim životima osigurale nam dom, ognjište, jezik, identitet, domovinu obaveza je svih nas koji smo prisegnuli da nam je opći interes važniji od individualnog.

AD
AD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.