Raspisan konkurs za kupovinu zemljišta potrebnog za izgradnju peletare Kantona Sarajevo

𝐙𝐚 𝐦𝐢𝐤𝐫𝐨, 𝐦𝐚𝐥𝐞 𝐢 𝐬𝐫𝐞𝐝𝐧𝐣𝐞 𝐤𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐣𝐞 𝐩𝐨 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮 𝐳𝐚 𝐧𝐨𝐯𝐚 𝐮𝐥𝐚𝐠𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐮 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐬̌𝐤𝐮 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐮 𝐢 𝐮𝐯𝐨đ𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝𝐚 𝐤𝐯𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞𝐭𝐚 𝐨𝐝𝐛𝐫𝐞𝐧𝐨 𝟓𝟐𝟕.𝟓𝟖𝟒 𝐊𝐌
2 Novembra, 2022
Sve je počelo od 850 maraka regresa
3 Novembra, 2022

Raspisan konkurs za kupovinu zemljišta potrebnog za izgradnju peletare Kantona Sarajevo

Raspisivanju ovog konkursa prethodila je konkursna procedura za izradu idejnog rješenja tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta po osnovu kojeg su izrađene specifikacije za zemljište

Kantonalno javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama „Sarajevo-šume“ d.o.o. Sarajevo objavilo je jučer konkurs za dostavljanje ponuda građevinskog zemljišta na kojem će se graditi postrojenje za proizvodnju peleta Kantona Sarajevo.  Rok za prijem ponuda je 30 dana od dana objave u dnevnim novinama, odnosno krajnji datum za dostavljanje ponuda po ovom konkursu je ponedjeljak, 05.12.2022. godine do 12:00 sati. Sve neophpdne informacije vezane za ovaj konkurs dostupne su  na web stranici sarajevo-sume.ba i web stranici Ministarstva privrede KS na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-prikupljanje-ponuda-za-kupovinu-gradevinskog-zemljista-za-izgradnju.

Raspisivanju ovog konkursa prethodila je konkursna procedura za izradu idejnog rješenja tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta po osnovu kojeg su izrađene specifikacije za zemljište, dok je izradi idejnog rješenja prethodila izrada studije opravdanosti koju je Vlada Kantona Sarajevo prihvatila, nakon čega je uslijedilo ispitivanje tržišta i konačno javni poziv za izradu idejnog rješenja.  

Nakon kupovine zemljišta sljedeći korak je raspisivanje javnog poziva za izradu građevinskog projekta neophodnog za instalaciju samog postrojenja za prozvodnju peleta, koji će također ići uporedo s javnim pozivom za građevinski projekat i prateće sadržaje uz njega.

U osnovi raspisivanjem ova prva dva konkursa prošli smo najzahtjevnije korake u procesu izgradnje našeg prvog poslijeratnog proizvodnog postrojenja u javnom sektoru. Ranije smo imali i donošenje novog Zakona o šumama KS koji nam je bio neophodan da krenemo u ovu proceduru.

Obzirom da je Zakon bio u skupštinskoj proceduri duže od predviđenog, te da je tek sredinom augusta stupio na snagu, svi daljni procesi su prolongirani što je utjecalo da se svi predviđeni rokovi također ispomjeraju i prolongiraju.

AD
AD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.