Ministarstvo privrede nastavlja podršku poslovnim i sajamskim aktivnostima; ugovori vrijedni 230.000 KM za 24 projekta

Na Bjelašnici počinje veliko uređenje i proširivanje ski staza i trasa ski liftova, okončavaju se radovi na izmještanju četverosjeda
10 Oktobra, 2022
U Rakovici će se graditi novi azil za nezbrinute životinje, najavio danas ministar Delić
20 Oktobra, 2022

Ministarstvo privrede nastavlja podršku poslovnim i sajamskim aktivnostima; ugovori vrijedni 230.000 KM za 24 projekta

U Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo danas su potpisani ugovori s predstavnicima nevladinih organizacija, udruženja i kompanija koje su prošle javne pozive Ministarstva za organizaciju poslovnih ili drugih sajamskih aktivnosti s ciljem promocije poslovnih subjekata s područja Kantona koja će  direkto ili indirektno utjecati na razvoj privrede u Kantonu Sarajevo.

Tokom prethodna tri mjeseca Ministarstvo privrede provelo je četiri javna poziva za podršku organizacije poslovnih i sajamskih aktivnosti putem kojih je 14 udruženja i nevladinih organizacija i deset kompanija ostvarilo pravo na sufinansiranje projekata u ukupnom iznosu od 230.000 KM.

Ministar privrede Adnan Delić istakao je danas da je ovo način da se svima koji imaju dobre ideje i projekte izađe u susret kako bi kroz promociju i umrežavanje poslovne zajednice i organizacija koje rade na promociji poslovne i privredne aktivnosti u Kantonu radili na jačanju ukupnog poslovnog ambijenta.

„Iznimno je važno podržati projekte koji donose nove ideje, nove vrijednosti i sve ono što će unaprijediti i potaknuti rast poslovne aktivnosti i privrednih subjekata u našem kantonu. Sajmovi i poslovne aktivnosti neizbježni su u savremenom poslovanju i bnačin su da se međusobno povezujemo, razmjenjujemo ideje, znanja, tehnologije i sva druga savremena dostignuća koja diktiraju trendove modernog poslovanja“, kazao je ministar Delić.

On je podsjetio prisutne da je Ministarstvo tokom prethodnog perioda podržalo sve velike sajmove, forume i poslovne događaje u Bosni i Hercegovini, te da se nada će se taj trend podrške nastaviti i u buduće.

Organizatori poslovnih aktivnosti, predstavnici kompanija i organizacija izrazili su zahvalnost Ministarstvu na prepoznavanju važnosti podrške koja je od velikog značaja, posebno nakon dvije godine pandemije u kojima su sve aktivnosti otvorenog tipa bile potpuno obustavljene.

Među projektima koji su podržani od Ministarstva privrede sub i Sajam kafe i čokolade, festival gaming inudstrije „Loading“, sajam headhuner – lovaca na talente u outsorsing industriji koji su posebno specifični zbog promocije i prepoznavanja novih inudstrija i zanimanja i djelatnosti digitalnog doba koji su potencijal za zadržavanje mladih u Bosni i Hercegovini što je jedan od prioriteta ove vlade.

Ministarstvo privrede je raspisivanjem ovih javnih poziva uvelo novu praksu koja do sad nije postojala u Ministarstvu, a koja podrazumijeva transparentnu i javnu podršku organizacijama i udruženjima, ali i kompanijama koje kroz svoje projekte promoviraju privredne subjekte i potiču rast privredne i poslovne aktivnosti u Kantonu Sarajevo.

AD
AD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.