Ministarstvo privrede KS danas objavilo javne pozive za realizaciju Programa veterinarskog javnog zdravlja; za besplatne preglede i sterilizaciju mačaka i pasa obezbijedili smo skoro 100.000 KM

Šta nam znači povećanje komunalnih taksi?
25 Aprila, 2022
Više od milion KM za prvi kvartal podsticaja u poljoprivredi za 2022. godinu bit će isplaćeno do kraja sedmice
27 Aprila, 2022

Ministarstvo privrede KS danas objavilo javne pozive za realizaciju Programa veterinarskog javnog zdravlja; za besplatne preglede i sterilizaciju mačaka i pasa obezbijedili smo skoro 100.000 KM

Objavili smo danas javne pozive za realizaciju Programa veterinarskog javnog zdravlja; za besplatne preglede i sterilizaciju mačaka i pasa obezbijedili smo skoro 100.000 KM, a po okončanju javnih poziva svi građani Kantona Sarajevo moći će svoje ljubimce besplatno odvesti na preglede i sterilizaciju, odnosno kastraciju.

Po objavljivanju Programa veterinarsko – javnog zdravlja za 2022. godinu imali smo niz upita građana kad će se početi realizirati program besplatnih pregleda i sterilizacije, odnosno kastracije pasa i mačaka i ima li uvjeta koje vlasnici životinja moraju ispuniti kako bi imali pravo na ovaj program.

Obzirom da Ministarstvo privrede sredstva ne može dodijeliti bez javnog poziva, a zbog velikog interesovanja građana, učinili smo sve što smo mogli da ove javne pozive što prije objavimo kako bi se programi počeli realizirati.Veterinarske organizacije koje prođu javne pozive za programe iz oblasti zaštite zdravlja životinja za 2022. godinu potpisat će sporazume s Ministarstvom privrede i odmah nakon toga programi će se moći realizirati.

Mi ćemo svakako objaviti koje su organizacije prošle javne pozive, a što se tiče programa zaštite zdravlja mačaka i pasa, on se naravno odnosi i na životinje bez vlasničkog staranja. Javni pozivi otvoreni su 15 dana od dana objavljivanja i dostupni su na linkovima: https://mp.ks.gov.ba/…/javni-poziv-za-dodjelu-sredstava… i https://mp.ks.gov.ba/…/javni-poziv-za-dodjelu-sredstava….

AD
AD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.