Otvoren 7. sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 44. sajam roba široke potrošnje: KJP Centar Skenderija naredna tri dana domaćin je izlagačima iz cijele Bosne i Hercegovine

Kanton Sarajevo vratio vlasništvo nad imovinom koja je bila predmet sudskog spora između Kantona i Famosa
10 Decembra, 2021
Predsjednik Organizacionog odbora EXPO 2020 BiH, ministar Delić najavio održavanje Nacionalnog dana BiH na Expo 2020 Dubai
14 Decembra, 2021

Otvoren 7. sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 44. sajam roba široke potrošnje: KJP Centar Skenderija naredna tri dana domaćin je izlagačima iz cijele Bosne i Hercegovine

U Centru Skenderija otvoren je 7. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 44. sajam roba široke potrošnje na kojem će se, u naredna tri dana, predstaviti privrednici, obrtnici, zanatlije, udruženja i organizacije s prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Kako je istakao direktor Centra Skenderija Amer Kapo ove godine na sajmu izlaže 150 izlagača iz različitih oblasti privredne i poljoprivredne djelatnosti i sve je kvalitetno i domaće, u skladu s motom sajma “Domaći proizvod u službi građana BiH”.

„Centar Skenderija je domaća kompanija, a i naši izlagači su domaći proizvođači i sve na ovom sajmu je domaće i kvalitetno i ovaj sajam idealna je prilika da vidimo šta sve Bosna i Hercegovina posjeduje i koliko toga može da ponudi”, kazao  je direktor Kapo, istakavši da je osnovni cilj ovog sajma oživjeti privredu i podstaknuti domaću proizvodnju.

Kazao je i da je počasni gost sajma Ambasada Republike Indonezije koja je velika podrška svim dešavanjima koja se organiziraju u našem gradu. Ambasada Repulike Indonezije ima svoj štand na kojem posjetioci sajma mogu kušati tradicionalnu indonežanskui hranu i kafu.

Predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić istakao je da je organizacija sajma prilika da sve institucije, zajedno, pruže podršku domaćoj proizvodnji kako bi ona zauzela na tržištu mjesto koje joj pripada i koje zaslužuje.

Ovogodišnji sajam svečano je otvorio ministar privrede KS Adnan Delić koji je istakao važnost Centra Skenderija u očuvanju tradicije održavanja sajamskih aktivnosti.

„Centar Skenderija baštini tradiciju organiziranja sajmova još od 60ih godina prošlog stoljeća i svakako je bila jedan od najboljih sajamskih centara regije do devedesetih godina. Nažalost, agresija je zaustavila zvjezdani uspon Skenderije koja bi do danas sigurno bila jedan od najprepoznatljivijih sajamskih centara u Europi. Ipak, moram pohvaliti upravu i direktora Kapu koji ulažu napore da se kontinuitet sajmova u Skenderiji održi i mi se nadamo da će Skenderija u dogledno vrijeme ponovo biti sajamski centar kakav je bila u svojim najboljim godinama“, kazao je ministar Delić u svom obraćanju.

Istakao je i da Ministarstvo privrede kontinuirano podržava sajamske aktivnosti Centra Skenderija, te da će se ta praksa nastaviti i u narednom

periodu, obzirom da su sajmovi izuzetne prilike da se mala i srednja poduzeća susreću, promoviraju i međusobno uvezuju što su bitni uvjeti za unaprijeđenje poslovanja i jačanje položaja malih i srednjih poduzeća u poslovnoj zajednici.

„Mala i srednja poduzeća prepoznata su kao poduzeća koja imaju potencijal brzog rasta i samim tim smatraju se generatorima rasta i razvoja ekonomije i cjelokupnog poslovnog ambijenta, kako u svijetu, tako i kod nas i sajmovi su izuzetna prilika da razmijenimo znanja i iskustva, kao i da naš poslovni ambijent učinimo boljim i kvalitetnijim“, istakao je ministar na kraju svog obraćanja.

Sajam je otvoren od 09. do 11. decembra u periodu od 10 do 19 sati.

AD
AD

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.